HIER EN NU WORDT ‘NU EN HIER’ !

Dertig jaar geleden brachten De Kreuners het bekende album ‘Hier En Nu’ uit op vinyl, cassette en cd. Op dit album stond megahit ‘Ik wil Je’, dat de bestverkochte Nederlandstalige single werd van 1990, maar ook hits als ‘Maak Me Wakker’, ‘Zo Jong’ en de lofzang 'Verliefd op Chris Lomme’ waarmee ze haar onsterfelijk maakten.

Het album was goed voor een vierdubbel platina-succes met meer dan 100.000 verkochte fysieke exemplaren en intussen ook miljoenen downloads en streams; duizelingwekkende cijfers.

Voor de dertigste verjaardag van het album, brengen De Kreuners een remaster uit met de toepasselijke titel ‘Nu En Hier’. Hiervoor werden vier extra live-tracks toegevoegd en werd de plaat in een nieuw jasje gestoken.

De live songs werden opgenomen in de AB, tijdens de laatste clubtour in december 2019. Ze bewijzen - alsof dat nog nodig was - dat De Kreuners de populairste en plezierigste live-band allertijden zijn. En vooral dat 'Hier En Nu'-songs zoals ‘Zo Jong’, ‘Ik Wil Je’, ‘Verliefd op Chris Lomme’ en ‘Maak Me Wakker’ in het DNA van elke Vlaming zitten.

Ook de opgenomen videoclip in de AB bewijst hoe hard Vlaanderen (én een paar overenthousiaste Nederlanders) ‘Zo Jong’ en ‘Ik Wil Je’ in hun hart en hoofd koesteren.

Komende zondag zijn De Kreuners eregast bij Radio 2 Zomerhit. ‘Ik Wil Je’ was dertig jaar geleden immers dé Zomerhit. De song stond toen zestien weken op één in de Vlaamse singlecharts.

Luister hier!